Grillitud räim escabeche’i, karulaugukreemi ja lõkkekartuliga
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
Pestud kartuliviilud
4 tk Puhastatud räim
Õli
Sool
Serveerimiseks karulaugukreem ja escabeche'i
KARULAUGUKREEM
100 g Karulauk
1 tk Munakollane
200 ml Oliiviõli
1 tk Sidrun
0.5 tl Sinep
ESCABECHE
0.5 tk Viilutatud apteegitilli mugul
1 tk Röstitud parika
2 tk Viilutatud porgand
1 tk Sibul
Õli
Äädikas
Vesi
Sool
Suhkur
Valmistamine
1. Määri kartul ja räimed õliga ning maitsesta soolaga. Grilli kergelt tulel.
2. Püreesta karulauk koos õliga kannmikseris. Sega munakollane, sinep ja sidrunimahl kausis lahti ja vala peene nirena karulauguõli juurde, pidevalt vispliga segades.
3. Keeda veest, äädikast ja õlist parajalt tugev marinaad, pane köögiviljad kuuma marinaadi ja lase kogu kupatusel seista, kuni see jahtub.
4. Serveerimisel säti karulaugukreemi ports taldriku servale, sest see maitseb hästi nii kartuli kui ka kalaampsuga.
Kommentaarid (0)