Grillitud räimFoto: Jüri Seljamaa
Kalatoitude retseptid
1. juuni 2015, 04:10

Grillitud räim escabeche’i, karulaugukreemi ja lõkkekartuliga

Lihtne eestipärane toit, kus ei maksa end segada lasta keerulisest nimest, mille taga on marineeritud köögiviljad.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
Pestud kartuliviilud
4 tk Puhastatud räim
Õli
Sool
Serveerimiseks karulaugukreem ja escabeche'i
KARULAUGUKREEM
100 g Karulauk
1 tk Munakollane
200 ml Oliiviõli
1 tk Sidrun
0.5 tl Sinep
ESCABECHE
0.5 tk Viilutatud apteegitilli mugul
1 tk Röstitud parika
2 tk Viilutatud porgand
1 tk Sibul
Õli
Äädikas
Vesi
Sool
Suhkur

Valmistamine
1. Määri kartul ja räimed õliga ning maitsesta soolaga. Grilli kergelt tulel.
2. Püreesta karulauk koos õliga kannmikseris. Sega munakollane, sinep ja sidrunimahl kausis lahti ja vala peene nirena karulauguõli juurde, pidevalt vispliga segades.
3. Keeda veest, äädikast ja õlist parajalt tugev marinaad, pane köögiviljad kuuma marinaadi ja lase kogu kupatusel seista, kuni see jahtub.
4. Serveerimisel säti karulaugukreemi ports taldriku servale, sest see maitseb hästi nii kartuli kui ka kalaampsuga.