Gluteenivabad retseptid

Rootsipärased vürtsräimed 

Lia Virkus, 25. mai 2015, 03:24
Rootsipärased vürtsräimedFoto: Jaan Heinmaa
Väga maitsev suutäis! Räimed peaksid külmas maitsestuma viis päeva, et saavutada küpsust ja maitsekust. Mina ei jaksa nii kaua oodata ja naudin neid juba paari päeva pärast.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g Värsked räimerümbad
1 tk Sibul
MARINAAD
4 spl Äädikas 30%
5 dl Vesi
VÜRTSISEGU
5 spl Suhkur
2 spl Sool
1 spl Jahvatatud vürtspipar
1 spl Valge pipar

Valmistamine
1. Lao räimerümbad kaussi ja kalla üle marinaadiga. Jäta 12 tunniks seisma. Kalla vedelik ära ja nõruta kuivaks.
2. Sega kokku vürtsisegu ained ja lao kihiti laiema klaaspurgi või mõne muu nõu põhja: vürtsisegu, kiht räimi, sibulaviile, vürtsisegu, räimi ja sibulat. Jätka, kuni räimed ja sibul otsas, ning puista üle vürtsiseguga (kui segu jääb üle, pane see kaanega suletud purki ja kasuta järgmisel korral).
3. Jäta räimed vähemalt üheks ööks külma, viie päeva pärast on nad kõige paremad. Sobivad hästi palaval suvepäeval kuumade keedetud kartulite kõrvale koos hapukoorega või hoopis musta leiva juurde hommikusöögiks