Kiudainerikkad toidud

Tortiljad röstitud köögiviljadega 

Tiina Lebane, 1. juuni 2015, 04:37
Tortiljad röstitud köögiviljadegaFoto: Jaan Heinmaa
Sooja köögiviljasuupistet sobib pakkuda nii klaasikese veini kõrvale kui ka kergeks eelroaks. Tugevalt maitsestatud röstitud köögiviljad koos laimise avokaado-tomatisalatiga on serveeritud krõbedal tortiljal.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Keskmine baklažaan
2 tk Paprika
1 tk Keskmine suvikõrvits
1 tk Sibul
2 tk Avokaado
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
150 g Kirsstomatid
4 tk Tortilja
4 tk Peotäis rukolat
4 spl Murendatud fetajuust
MAITSESTAMISEKS
2 tk Purustatud küüslauguküüs
Sool
Must pipar
Kuivatatud pune ja tüümian
Tšillimaitseaine

Valmistamine
1. Lõika baklažaan, paprikad ja suvikõrvits 2–3 cm suurusteks tükkideks. Haki sibul. Laota köögiviljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning sega purustatud küüslaugu, pune, tüümiani, tšillimaitseaine, soola ja pipraga.
2. Rösti 200-kraadises ahjus 15–20 minutit, kuni on pehmed.
3. Koori avokaadod ja tükelda viljaliha. Sega laimimahla ja poolitatud tomatitega ning maitsesta soola ja pipraga. Pane viimaseks 5 minutiks köögiviljadele ka tortiljad ja küpseta, kuni need on krõbedad.
4. Tõsta tortiljad taldrikutele, laota peale rukolalehed ja köögiviljad. Kõige peale tõsta avokaado-tomatisalat ja raputa üle murendatud fetajuustuga.