Gluteenivabad retseptid

Paks supp värske kapsa, redise ja krabinuudlitega 

Tiina Lebane, 1. juuni 2015, 03:19
Paks supp värske kapsa, redise ja krabinuudlitegaFoto: Kristi Metsa
Eriti värskendav supp, mida võid valmistada juba kevadel, kui müügile saabub esimene värske kapsas. Olenevalt sellest, kui palju keefirit ja maitsestamata jogurtit lisad, võid tulemust nimetada kas supiks või kördiks.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
200 g Värske kapsas
12 tk Redis
200 g Krabinuudlid
3 dl Keefir
3 dl Vedelam maitsestamata jogurt
0.5 tl Sool
1 tl Sidrunipipar
0.5 tl Suhkur
Värske murulauk või till

Valmistamine
1. Tõmba kapsas juurviljakoorijaga peenikesteks ribadeks. Kui kasutad talvist kapsast, sega kapsaribad soolaga läbi ja lase 10 minutit seista ‒ nii muutub talvine kõva kapsas pehmeks ja mahlaseks. Värske kapsas soolaga pehmenemist ei vaja.
2. Puhasta redised (koorida ei ole vaja), lõika väikesteks tükkideks ja pane koos krabinuudlitega kapsaribadele.
3. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga ning sega hulka keefir ja maitsestamata jogurt. Kontrolli maitset ning lisa vajadusel soola ja pipart.
4. Haki peale värsket murulauku või tilli ja söö kohe.