Hommikusöögi retseptid

Kitsejuustu-meemuffinid 

Lia Virkus, 25. mai 2015, 01:32
Kitsejuustu-meemuffinidFoto: Jaan Heinmaa
Natuke magusad ja natuke soolased, kuivatatud datlite ja mee-kitsejuustutäidisega muffinid. Põnev maitseelamus!

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 13‒15 minutit ahjus

Koostisosad
TAINAS
1 dl Täisteranisujahu
4 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
0.25 tl Sool
2 tk Suur muna
1 tk Munavalge
2 dl Fariinsuhkur
1 tl Vanilliekstrakt
2.5 dl Keefir või hapupiim
5 spl Extra virgin oliiviõli
3 dl Peeneks tükeldatud kuivatatud datlid
TÄIDIS
2 dl Pudendatud pehme kitsejuust
2 spl Vedel mesi või suhkur
1 tl Värskelt riivitud sidrunikoor
0.25 tl Vanilliekstrakt
PEALE
3 spl Pruun või valge kristallsuhkur

Valmistamine
1. Vooderda 12 pesaga muffinipann paberist muffinivormidega.
2. Sega väikeses kausis kokku täidis (kitsejuust, mesi, sidrunikoor ja vanilliekstrakt).
3. Sega suures kausis jahu, küpsetuspulber ja sool.
4. Keskmise suurusega kausis klopi terved munad ja munavalge kergelt lahti. Lisa fariinsuhkur ja vanilliekstrakt ning mikserda energiliselt umbes 1 minut. Lisa vahustamist jätkates vähehaaval hulka keefir ja seejärel õli ning töötle segu täiesti ühtlaseks ja siledaks.
5. Lisa muna-keefirisegu jahusegule ja sega tainanoolijaga õrnalt läbi. Ära muretse, kui segusse jääb väikesi tainatompe, sest need kaovad küpsemisel iseenesest kergitusainete mõjul. Hoidu seevastu hoolega taina ületöötlemisest, sest siis muutub see kuivaks ja kõvaks. Lisa peenestatud datlid ja sega ka need õrnalt tainasse.
6. Jaga pool tainast pannipesadesse. Tõsta iga pesa keskele kuhjaga teelusikatäis täidist ja kata hoolikalt ülejäänud tainaga, nii et täidist ei jääks kusagilt paistma. Puista pinnale suhkrut.
7. Küpseta 225-kraadises ahjus 13‒15 minutit või kuni muffinid on küpsed.