Ahjus küpsenud avokaadopoolikud muna ja peekonigaFoto: Kristi Heina
Gluteenivabad retseptid
25. mai 2015, 02:06

Ahjus küpsenud avokaadopoolikud muna ja peekoniga

Ahjuavokaado muna ja peekoniga on oivaline hommiku- või õhtusöök. Avokaado õrn pähklimaitse muutub kuumaga tugevamaks ja pehme viljaliha veelgi kreemjamaks. Maitsestamisega ära liialda, sest koostisosade endi naturaalne maitse toimib suurepäraselt!

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Suur avokaado
2 tk Õhuke suitsupeekoniviil
2 tk Väike muna

Valmistamine
1. Eelkuumuta ahi 200 kraadini.
2. Lõika avokaado pooleks ja eemalda seeme. Kaabi viljaliha seemnelohu ümbert lusikaga vähemaks, nii et süvend klapiks muna suurusega. (Terakese sidrunipipraga on ülejäänud viljaliha mõnus amps kohe ära
süüa.)
3. Tõsta avokaadopooled väikese ahjuvormi serva vastu, nii püsivad need paremini püsti ja muna ei voola välja. Löö munad avokaadopoolikute seemnelohku lahti.
4. Küpseta eelsoojendatud ahju ülemisel siinil umbes 10 minuti või kuni muna hakkab hüübima.
5. Vahepeal lõika peekoniviilud tükikesteks, jaga hüübinud munale ja küpseta veel umbes 8 minutit. Kui peekon on krõbedaks muutunud, tõsta avokaadopoolikud ahjust välja ja söö kohe.