Juustu-peekonimuffinidFoto: Jaan Heinmaa
Hommikusöögi retseptid
25. mai 2015, 02:23

Juustu-peekonimuffinid

Ahjusoojad muffinid on just see, mida nädalavahetuse hommikul kohvi või tee kõrvale nautida. Kui neid hommikusöögist üle jääb, saab pakkuda lõunasupi juurde.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min
15 minutit + 25 minutit ahjus

Koostisosad
8 tk Peekoniviil
0.5 spl Õli
100 g Või
50 g Juust
4 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
2 tk Muna
1 tl Mahe sinep
2 dl Piim
1 spl Hakitud petersell
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Kuumuta õli pannil ja prae hakitud peekon krõbedaks. Jahuta ja nõruta majapidamispaberil. Sulata või. Lõika 2/3 juustust väikesteks kuubikuteks, ülejäänu riivi.
2. Sõelu jahu, küpsetuspulber, 0,5 tl soola ja näpuotsatäis musta pipart kaussi. Klopi munad lahti ning sega hulka sinep, sulatatud või ja piim. Vala vedelik kuivainete hulka ja sega kiiresti läbi.
3. Lisa krõbe peekon, juustutükid ja hakitud petersell. Jaga tainas muffinipannile või -vormidesse ja riputa peale riivjuust. Küpseta 180-kraadises ahjus 25 minutit.