Gluteenivabad retseptid

Mõnus kana (võib olla ka kukk) 

Merrit Kiho, 25. mai 2015, 02:51
Mõnus kana  Jaan Heinmaa
Broileri valmistamiseks on vähemalt sada moodust, siin siis saja esimene.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk Tükeldatud kukk või kana
3 tk Apelsin
1 tk Suur granaatõun
Tüümianioksad
Mündilehed
2 tl Soolahelbed
2 spl Roseepipar
4 spl Extra virgin oliiviõli
Must pipar
4 tk Küüslauguküüs
1 spl Vedel mesi
1 dl Extra virgin oliiviõli

Valmistamine
1. Tükelda lind ja aseta küpsetusnõusse. Tee ühe apelsini riivitud koorest, hakitud ürtidest, uhmris kergelt purustatud roseepiprast, soolahelvestest ja apelsinimahlast marinaad ning vala lind sellega üle. Nirista peale väheke oliiviõli ja raputa ka pisut musta pipart. Hoia 2–3 tundi külmkapis.
2. Võta pool tundi enne ahju panekut külmast välja ja lisa ühe apelsini sektorid. Küpseta 225-kraadises ahjus kukke umbes 1 tund, broilerit 40 minutit.
3. Samal ajal tee kaste. Pressi (näiteks sidrunipressiga) ühest apelsinist mahl välja. Poolita granaatõun – ühest poolest pressi mahl välja, teisest õngitse välja seemned. Vala kõik kaussi ning lisa mesi, 3–4 riivitud küüslauguküünt ja 1 dl oliiviõli.
4. Tõsta lind korraks ahjust välja ja vala kaste peale. Küpseta veel 180-kraadises ahjus (kukke 45 ja broilerit umbes 35 minutit).

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee