RabarbribeseeFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
18. mai 2015, 04:58

Rabarberibesee

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
3 tk Suur munavalge
180 g Suhkur
0.5 sl Tärklis
0.5 tl Valge veini äädikas
300 g Rabarber

Valmistamine
1. Keeda tükeldatud koorega rabarbrid kastrulis vähese veega püreeks. Määri püree küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja kuivata 100kraadises ahjus 2 tundi. Jahuta ja jahvata tolmuks.
2. Vahusta munavalged kohevaks vahuks. Lisa vähehaaval suhkur, pidevalt vahustades. Kui vaht on tihe ja läikiv, sega juurde läbi sõela tärklis ja veiniäädikas. Sega juurde rabarbripulber nii, et besee jääks siiruviiruline.
3. Tõsta suure lusikaga pätsikesi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile nii, et vahed oleksid piisavalt suured. Küpseta 100kraadises ahjus 2 tundi.