Rabarbri-maasika pirukasFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
18. mai 2015, 04:39

Rabarberi-maasika pirukas

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
TAINAS
150 g Või
1 dl Tuhksuhkur
1 tk Munakollane
1.75 dl Nisujahu
0.5 tl Sool
TÄIDIS
400 g Rabarberid
100 g Maasikad
2.5 dl Suhkur
2 spl Tärklis
PEALEKANDMISEKS
1 tk Lahtiklopitud muna
1 spl Suhkur

Valmistamine
1. Sega kausis tükeldatud rabarber, maasikad, suhkur ja tärklis.
2. Vahusta toasoe või ja tuhksuhkur. Lisa munakollane ja omavahel segatud jahu ning sool.
3. Rulli tainas kergelt jahusel laual laiali ja vormi kaheksa 20 cm läbimõõduga ketast. Tõsta kettad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jaga täidis ketaste keskele ja tõsta taina ääred pooleldi peale. Pintselda munaga ja raputa peale suhkrut.
4. Küpseta 200kraadises ahjus 15–20 minutit, kuni pirukad on kuldpruunid.