Kiudainerikkad toidud

Kohupiimakarask porgandiga 

Raili Mikk, 18. mai 2015, 04:41
Kohupiimakarask porgandigaFoto: Jaan Heinmaa
Soe karask või, toorjuustu või muu määrdega viib keele alla. Ja valmib ju üsna lihtsalt, vaid ainete kokkusegamise ja küpsetamise vaev.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
10 minutit + 18–20 minutit ahjus

Koostisosad
150 g Kohupiim
2 dl Piim
1 tl Sool
1 tl Suhkur
1 tk Muna
2 spl Õli
1 tk Keskmine porgand
2 dl Odrajahu
2 dl Täisteranisujahu
0.5 tl Sooda

Valmistamine
1. Hõõru kohupiim piimaga lahti. Lisa sool, suhkur, muna, õli, riivitud porgand ja soodaga segatud jahud. Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vormi madal päts.
2. Küpseta 225-kraadises ahjus 18–20 minutit.