Gluteenivabad retseptid

Nõgesega lihapallid 

Lia Virkus, 11. mai 2015, 03:39
Nõgesega lihapallidFoto: Jaan Heinmaa
Kevadised kaunilt täpilised lihapallid – nõgese ja punega. Pallikesi tasub teha korraga suurem kogus, neid on mugav järgmisel päeval soojendada või pakkuda tikusuupisteks.

Koostisosad
1 l Värsked nõgesed
300 g Keedetud kartulid
400 g Veisehakkliha
0.75 tl Sool
0.5 tl Must pipar
2 spl Hakitud värske pune
3 tk Küüslauguküüs
Või ja õli segu praadimiseks

Valmistamine
40 tk
1. Pese ja kupata nõgesed kiirelt kergelt soolatud vees. Jahuta sõelal külma vee all. Pigista kuivaks ja haki.
2. Purusta kartulid kahvliga. Sega hakkliha, kartul ja nõgesed. Maitsesta soola, pipra, pune ja pressitud küüslauguga.
3. Vormi tainast pallid, kastes käsi külma vee alla – nii on kergem palle vormida. Küpseta pannil või ja õli segus igalt küljelt keskmisel kuumusel kuni kauni värvi saamiseni.
4. Vähenda kuumust ja järelküpseta kaane all veel 5 minutit.
5. Serveeri koos keedetud kartulite ja värske salatiga.