KondenspiimatortFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
4. mai 2015, 03:16

Kondenspiimatort rummi ja kakaoga

See nostalgiatort saab üsnagi magus, hea oleks seda suvel hapukate marjadega kaunistada. Muul ajal sobib šokolaad samuti hästi.

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
TAINAS
2 tk Muna
200 g Hapukoor
200 g Kondenspiim
1.5 dl Suhkur
1 tl Küpsetuspulber
3.5 dl Nisujahu
2 spl Mõru kakaopulber
KREEM
200 g Kondenspiim
150 g Toasoe või
3 spl Mõru kakaopulber
3 spl Rumm või brändi
IMMUTAMISEKS
2 dl Maasika- või vaarikamoos
KAUNISTUSEKS
Šokolaadinööbid või maasikad

Valmistamine
1. Vahusta munad suhkruga, lisa hapukoor ja kondenspiim ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Kalla pool tainast küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi.
2. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 20–25 minutit, kuni põhi on läbiküpsenud ja sissetorgatud tikk jääb kuivaks.
3. Lisa ülejäänud tainale kakaod, sega läbi ja küpseta valmis teises sama suures vormis. Lase jahtuda ja lõika mõlemad põhjad pooleks – kokku saad neli kihti.
4. Hõõru kreemiained vahule ja määri kihtide vahele. Ühe kihi vahele määri toormoosi. Naudi kohe või hoia järgmise päevani külmas. Kaunista meelepäraselt.