Nädala kook

Unelmatort 

Lia Virkus, 4. mai 2015, 03:32
UnelmatortFoto: Jaan Heinmaa
Selle hõrgu tordi retsept ilmus Nõukogude Naises 1971. aastal, kui köögitoimetajaks oli proua Ida Savi. Analoogne retsept on ka tema raamatus “Saiad, pirukad, koogid”. Toona ehtis see kohvimaitseline tort tihti peolaudu, katteks vahukoor, millega võib nüüdki soovi korral i-le täpi panna.

Koostisosad
TAINAS
5 tk Muna
2 dl Suhkur
8 spl Kartulitärklis
3 spl Kakao
1 tl Küpsetuspulber
KOHVIKREEM
250 ml Rõõsk koor 35%
1.5 dl Kange kohv
2 spl Suhkur
2 spl Vesi
2 tl Želatiin
IMMUTAMISEKS
3 dl Kerga magus kohv
KAUNISTUSEKS
50 g Hakitud šokolaad

Valmistamine
1. Taina valmistamiseks vahusta munad suhkruga heledaks kõvaks vahuks ja sõelu hulka omavahel segatud kuivained. Sega ühtlaseks tainaks ja laota võiga määritud küpsetuspaberile. Küpseta 200 kraadi juures 10–15 minutit.
2. Lase jahtuda ja lõika neljaks võrdseks nelinurgaks.
3. Leota kreemi jaoks želatiini 2 sl külmas vees ja sulata kuumas kohvis. Vahusta koor, lisa vähehaaval külm kohvijook, segades alt üles. Lase väheke tarduda.
4. Immuta tordikihid kergelt magusa kohviga, tõsta üksteise peale, kihtide vahele pane poolhangunud kohvikreemi. Kata ka pealt kreemiga. Tõsta tort 1–1,5 tunniks külmkappi või jahedasse ruumi, et kreem tarduks.
Kaunista hakitud šokolaadiga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee