Brokoli-kitsejuustupirukas
Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 1 tund külmas + 40 minutit ahjus
Koostisosad
TAINAS
2 dl Nisujahu
2 dl Täisteranisujahu
1 tk Muna
0.5 tl Sool
100 g Või
TÄIDIS
200 g Brokoli
1 dl Viilutatud porru
1 tk Sibul
2 tl Rapsiõli
200 g Kitsejuust
2.5 dl Kohvi- või vahukoor
2 tk Muna
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Sega tainaained omavahel, vormi palliks ja pane kilesse mähituna 1 tunniks külma.
2. Rulli tainas lahti ja tõsta tainarulli abil 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Lõika äär ühtlaseks.
3. Tükelda brokoli väikesteks õisikuteks, keeda või auruta 3 minutit ja nõruta.
4. Kuumuta hakitud sibulat ja porrut õlis ning laota pirukapõhjale. Laota peale ka brokoliõisikud ja kitsejuustuviilud.
5. Klopi munad koorega lahti, maitsesta vähese soola ja pipraga ning kalla pirukale.
6. Küpseta pirukat 175-kraadises ahju 30‒40 minutit.
Kommentaarid (0)