Kiudainerikkad toidud

Brokoli-kitsejuustupirukas 

Lia Virkus, 11. mai 2015, 04:55
Brokoli-kitsejuustupirukasFoto: Jaan Heinmaa
Kellele maitseb kitsejuust, sellele meeldib ka see pirukas. Lihtsale taimsele pirukale võid soovi korral lisada ka 100 g peekonit või sinki või isegi põdraliha. Kasuta kitsejuustu nii palju, kui tugevat maitset soovid. Kui pelgad, alusta väiksema kogusega.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 1 tund külmas + 40 minutit ahjus

Koostisosad
TAINAS
2 dl Nisujahu
2 dl Täisteranisujahu
1 tk Muna
0.5 tl Sool
100 g Või
TÄIDIS
200 g Brokoli
1 dl Viilutatud porru
1 tk Sibul
2 tl Rapsiõli
200 g Kitsejuust
2.5 dl Kohvi- või vahukoor
2 tk Muna
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Sega tainaained omavahel, vormi palliks ja pane kilesse mähituna 1 tunniks külma.
2. Rulli tainas lahti ja tõsta tainarulli abil 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Lõika äär ühtlaseks.
3. Tükelda brokoli väikesteks õisikuteks, keeda või auruta 3 minutit ja nõruta.
4. Kuumuta hakitud sibulat ja porrut õlis ning laota pirukapõhjale. Laota peale ka brokoliõisikud ja kitsejuustuviilud.
5. Klopi munad koorega lahti, maitsesta vähese soola ja pipraga ning kalla pirukale.
6. Küpseta pirukat 175-kraadises ahju 30‒40 minutit.