Kartulisalat õlikastmegaFoto: Daisy Lappard
Angelica Udeküll 27. aprill 2015 04:48

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
600 g Varajane kartul
200 g Kurk
4 tk Toorsingiviil
Hakitud till
KASTE
4 spl Õli
0.5 tl Äädikas
1 tl Sool
1 tl Suhkur
Jahvatatud must pipar

Valmistamine
1. Keeda selle aasta kartulid, lase jahtuda ja viiluta.
2. Viiluta kurk ja haki till ning lisa kartulite hulka.
3. Sega omavahel kastmekomponendid ja vala salatile.
4. Sega salat kastmega läbi ja lase maitsestuda.
5. Serveerides tõsta peale hakitud rohelist ja ribastatud sinki.
HEA TEADA!
Kevadisel ajal võid salatisse lisada ka maitseküllaseid võrseid (nt kuusevõrseid) ja kasulikku umbrohtu, ka jänesekapsast. Maitserohelisest sobib hästi murulauk.
Kartulisalat muutub seistes vaid maitsekamaks, seetõttu võid sel lasta soovi korral suisa paar tundi n-ö marineeruda. Selline salat toimib kui iseseisev roog, aga suvisel aja võid salatit serveerida ka lisandina grillroogade kõrvale.