Gluteenivabad retseptid

Hirsipuder muskaatkõrvitsaga 

Maire Vesingi, 28. aprill 2015, 04:51
Hirsipuder muskaatkõrvitsaga Lauri Kulpsoo

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
160 g Hirsitang
0.5 l Vesi
0.2 l Kookos- või mandlipiim
150 g Muskaatkõrvits
Meresool
20 g Roosuhkur, mesi või agaavisiirup
Värskelt pressitud sidrunimahl
Vanillipulber
SERVEERIMISEKS
Marjad, keedis, mesi, mandlilaastud, erinevad seemned või pählid

Valmistamine

1. Pese hirsitangud sooja veega (soovi korral kupata) ning keeda soolaga maitsestatud vees poolpehmeks.
2. Lisa riivitud kõrvits, kookos- või mandlipiim, magusaine, soovi korral kookosõli ning jätka hautamist, kuni puder on valmis. Olenevalt hirsi sordist võib selleks kuluda 15–40 minutit.
3. Valmis puder maitsesta sidruni mahla ning vanilliga.
4. Serveeri meele päraste marjade, keedise, mee, mandlilaastude, erinevate seemnete või pähklitega.
5. Lisa valmis pudrule maitse mitmekesistamiseks ja toiteväärtuse tõstmiseks veidike mandli- või pähklivõid.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee