Õuna-tapiokipudingFoto: Lauri Kulpsoo
Gluteenivabad retseptid
28. aprill 2015, 01:01

Õuna-tapiokipuding

Taipärane tapiokipuding on hea vaheldus riisipudingule.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
120 g Tapioki- või kartulitärklisepallikesi
80 g Roo- või palmisuhkur
100 g Õunad
50 g Rosinad või teised kuivatatud puuviljad
2 tk Kanamuna
1 tk Vanillikaun
Meresool
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
5 g Kookosrasv või taimeõli vormi määrimiseks
Riisijahu või kookoshelbed määritud vormile puistamiseks
600 ml Riisi-, mandli- või kookospiim

Valmistamine
1. Puhasta õunad, lõika kuubikuteks. Pese rosinad.
2. Pane keema kookospiim, 40 g suhkrut ja vanillikaun. Lase keema tõusta ning lisa kartulitärklise- või tapiokigraanulid. Kuumuta tasasel tulel umbes 10 minutit, sega aeg-ajalt. Eemalda vanillikaun
ning lõika pikuti pooleks. Kaabi seemned noaga kauna küljest ning lisa pudru hulka.
3. Lisa õunakuubikud ja rosinad ning kuumuta veel 5 minutit. Maitsesta meresoola ja sidrunimahlaga.
4. Tõsta pott tulelt ning lase pudrul jahtuda käesoojuseni.
5. Vahusta munad ülejäänud 40 g suhkruga ning sega veidi jahtunud pudru hulka.
6. Määri ahjuvorm kookosrasva või taimeõliga, puista üle riisijahu või kookoshelvestega ja vala puder vormi.
7. Küpseta 180-kraadises ahjus 30–45 minutit. Vältimaks liigset tumenemist, võib vormi poole küpsemise pealt katta fooliumiga.
8. Serveeri soojalt või külmalt kisselli, keedise või magusa gluteenita ja piimata vanillikastmega.