Kiudainerikkad toidud

Röstitud kõrvitsa supp tangudega 

Pille Enden, 28. aprill 2015, 04:34
Röstitud kõrvitsa supp tangudega Jaan Heinmaa
Mõnusalt tummine supp kõrvitsast ja tangudest. Kasuta selle maitsestamiseks mõnd põnevat naturaalset siirupit – astelpaju-, võilille-, kuusevõrse- või vahtrasiirupit. Kui paastuaeg läbi, võid lisada frikadelle või õlis läbi kuumutatud toorvorstijuppe.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
40 minutit + 15 minutit ahjus

Koostisosad
500 g Kõrvits
2 spl Õli
1 tk Väike sibul
1 spl Hakitud salveilehed
1 spl Õli
1.5 dl Lõuna-Eesti tang
1 l Köögiviljapuljong
2 spl Vahtra- vm siirup
1 spl Valge veini äädikas
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Tükelda kõrvits kuubikuteks, sega õliga, maitsesta soola ja pipraga. Pane ahjupannile või -vormi ja rösti 220kraadises ahjus 15 minutit, kuni kõrvits on pruunistunud ja peaaegu pehme.
2. Haki sibul ja kuumuta õlis koos salveiga 3 minutit. Lisa tangud ja puljong, kuumuta keemiseni, vähenda kuumust, kata kaanega ja hauta 15 minutit. Sega aeg-ajalt.
3. Lisa kõrvits, maitsesta siirupi ja äädikaga. Kuumuta läbi ja maitsesta soola-pipraga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee