Kiudainerikkad toidud

Mandlised rabarberitopsid 

Pille Enden, 27. aprill 2015, 02:58
Mandlised rabarberitopsid Jaan Heinmaa
Krõbeda tainamütsiga lihtsalt valmiv rabarberivorm maitseb kõige paremini soojalt vanillikastme või jäätisega.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
15 minutit + 15–20 minutit ahjus

Koostisosad
600 g Rabarber
2 spl Fariinsuhkur
2 spl Suhkur
1 dl Valge vein
Kaneelipulber
MANDLIKATE
100 g Või
1 dl Suhkur
1 tk Muna
1 dl Hakitud mandlid
2 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
Või vormi määrimiseks

Valmistamine
1. Lõika rabarberivarred väikesteks kuubikuteks, sega hulka suhkrud ja vein ning maitsesta kaneeliga.
2. Vahusta või ja suhkur. Lisa muna ja omavahel segatud kuivained.
3. Määri 6 väikest portsjonvormi või 1 suur koogivorm võiga. Tõsta põhja(de)le rabarberisegu ja pane peale mandlikate.
4. Küpseta 200-kraadises ahjus 15–20 minutit. Serveeri jäätise või vanillikastmega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee