Mandlised rabarberitopsidFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
27. aprill 2015, 02:58

Mandlised rabarberitopsid

Krõbeda tainamütsiga lihtsalt valmiv rabarberivorm maitseb kõige paremini soojalt vanillikastme või jäätisega.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
15 minutit + 15–20 minutit ahjus

Koostisosad
600 g Rabarber
2 spl Fariinsuhkur
2 spl Suhkur
1 dl Valge vein
Kaneelipulber
MANDLIKATE
100 g Või
1 dl Suhkur
1 tk Muna
1 dl Hakitud mandlid
2 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
Või vormi määrimiseks

Valmistamine
1. Lõika rabarberivarred väikesteks kuubikuteks, sega hulka suhkrud ja vein ning maitsesta kaneeliga.
2. Vahusta või ja suhkur. Lisa muna ja omavahel segatud kuivained.
3. Määri 6 väikest portsjonvormi või 1 suur koogivorm võiga. Tõsta põhja(de)le rabarberisegu ja pane peale mandlikate.
4. Küpseta 200-kraadises ahjus 15–20 minutit. Serveeri jäätise või vanillikastmega.