Gluteenivabad retseptid

Ingverirabarber jäätisega 

Lia Virkus, 27. aprill 2015 05:04
Ingverirabarber jäätisegaFoto: Jaan Heinmaa
Ingveri ja suhkruga röstitud rabarberid on suurepäraseks lisandiks vanillijäätisele. Hõrk järelroog kevadisele grillipeole valmib vaid 10 minutiga. Ka õues grillil saad seda pannil kiirelt valmistada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
250 g Rabarber
25 g Või
0.5 dl Suhkur
1.5 cm Ingverijupp
Vanillijäätis serveerimiseks
2 spl Jämedalt hakitud pistaatsiapähklid

Valmistamine
1. Lõika rabarberid 5 cm pikkusteks juppideks, suuremad tükid lõika ka pikuti pooleks.
2. Kuumuta pannil või ja sulata selles madalal kuumusel suhkur.
3. Lisa hakitud ingver ja sega. Lisa ka rabarber ja kuumuta 4–5 minutit, kuni rabarber on poolpehme. See ei tohiks laguneda, vaid peaks jääma tükiline.
4. Serveeri kohe jäätisega, rabarberilisand peaks olema veel kergelt soe. Puista üle hakitud pistaatsiapähklitega.