RabarberisalsaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
13. aprill 2015, 03:28

Rabarberisalsa

Kogua 1,5 liitrit.

Koostisosad
2 spl Oliiviõli
150 g Rabarber
3 spl Fariinsuhkur
2 cm Ingverijupp
2 tl Dijoni sinep
1.5 spl Valge veini äädikas
1 tk Punane sibul
0.5 tk Värskelt pressitud laimi mahl
1 spl Hakitud petersell
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Lõika rabarber väikesteks kuubikuteks, pane kaussi ja lisa suhkur. Jäta u veerand tunniks seisma, et eralduks mahla.
2. Kuumuta kastrulis õli, lisa rabarber koos suhkruga ja kuumuta mõned minutid. Koori ingver, haki hästi peeneks ja vala juurde. Lisa ka ülejäänud ained ning hauta 3–4 minuti jooksul rabarber pehmemaks, kuid jäta siiski veidi krõmpsuks.
3. Maitsesta soola ja pipraga. Jahuta. Serveeri pardi- ,veise- või lambalihaga.