Kinoaga täidetud tomatidFoto: Daisy Lappard
Gluteenivabad retseptid
6. aprill 2015, 11:54

Kinoaga täidetud tomatid

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
0.5 dl Kinoa
1 dl Vesi
4 tk Tomat
0.5 tk Sibul
1 tk küüslauguküüs
4 tk Juustuviil
Tšillijupike
1 spl Hakitud petersell
Sool
Must pipar
Õli

Valmistamine
1. Keeda soolaga maitsestatud vees kinoa.
2. Haki sibul, tšilli ja küüslauk ning kuumuta pannil õlis.
3. Lisa pannile kinoa ja hakitud petersell ning kuumuta läbi. Maitsesta soola ja pipraga
4. Lõika tomatitelt maha “kaas” ja eemalda lusikaga sisu.
5. Täida tomatid kinoaseguga ja aseta ahjuvormi.
6. Lisa igale tomatile viil juustu ja küpseta neid 175 kraadi juures, kuni juust on sulanud.
7. Serveerimisel võid tomatitele taas “kaaned” peale tõsta.
HEA TEADA!
Sõltuvalt tomati suurusest võid arvestada iga tomati kohta 2–3 spl kinoasegu.
Tomatist eemaldatud sisu võid kergelt läbi hakkida ja samuti kinoasegu hulka lisada.
Täidise hulka võid lisada ka kana, paprikat, suvikõrvitsat jm.