Varakevadine energiasalatFoto: Sandra Urvak
Gluteenivabad retseptid
6. aprill 2015, 02:27

Varakevadine energiasalat

See on küll selline salat, mida süües tunned, et energia tuleb mühinal! Ühel taldrikul on koos kõik varakevadised maitsed: Eesti talvest on alles veel peet, ajatu mozzarella mekib igal aastaajal hästi, kevadine spargel annab kevadehõngu, avokaado ning suitsulõhe pakuvad oma rammususega kosutust kevadväsimuse korral.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
125 g Mozzarella (vees)
10 viilu Peedicarpaccio
0.5 tk Avokaado
Oliiviõli
Sidrunimahl
Sool
4 tk Spargel
2 tk Külmsuitsulõhe viil
Värske koriander
1 spl Ürdiõli
Pipar
UPUMUNA
1 tk Muna
2 tl Sool
1 tl Äädikas
0.5 l Vesi

Valmistamine
1. Laota peediviilud taldrikule, peale aseta suitsulõhe ja mozzarella. Lõika avokaado kuubikuteks, aseta kaussi, piserda sidrunimahla ja oliiviõliga. Sega ja maitsesta soolaga. Aseta avokaadokuubikud salatile.
2. Keeda spargleid 2 minutit, nõruta ja aseta salatile. Maitsesta salatit ürdiõli, hakitud koriandri ja värske pipraga.
3. Upumuna jaoks löö muna tassi lahti ja libista see järsult soola ja äädikaga maitsestatud keevasse vette. Lase munal mõned minutid kuumas vees hüübida ning tõsta vahukulbi abil potist välja. Tõsta upumuna salatile ja serveeri kohe.