Gluteenivabad retseptid

Ahjus küpsetatud portobello-seened artišoki-Parmesanitäidisega 

Anni Arro, 6. aprill 2015, 02:45
Ahjus küpsetatud portobello-seened artišoki-Parmesanitäidisega Sandra Urvak

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
230 g Portobello-seened
0.5 tk Grillitud ja marineeritud artišokid purgis
4 tk Küüslauguküüs
Petersell
1 tk Muna
40 g Parmesan
20 g Tavaline riivjuust
2 spl Majonees
50 ml Rõõsk koor 35%
Must pipar
Oliiviõli
Serveerimiseks maitseroheline, seedermänniseemned ja ürdiõli

Valmistamine
1. Eemalda portobelloseentel kübaraalune tume osa, kuna see eritab koledat poristtintjat tumedat vedelikku. Kõige parem on seda teha lusikaga kraapides. Aseta seened ahjuplaadile, kübaraalune pool ülespoole. Maitsesta seened soolaga ja piserda oliiviõliga. Küpseta 200 kraadi juures umbes 15 minutit.
2. Haki küüslauk, petersell ja hästi nõrutatud artišokid peeneks ja aseta kaussi. Lisa muna, majonees, juustud ja vahukoor. Sega läbi ja maitsesta pipraga.
3. Täida eelküpsetatud seened artišokiseguga ja küpseta 200 kraadi juures veel umbes 15 minutit. Seened peavad olema pealt kaunid kuldsed.
4. Serveeri seeni rohelise salati ja seedermänniseemnetega.
5. Hooajalises võtmes lisasin vitamiiniks ka idusid ja ürdiõli. Ürdiõli valmistamine on imelihtne – pista blenderisse
kõik rohelised ürdid, kas või need, mis on külmikus juba pisut närbunud ja mida toidu valmistamisel väga kasutada ei tahaks. Aga ürdiõlisse nad sobivad!
6. Mina kasutasin peterselli, koriandrit ja basiilikut. Lisa blenderisse oliiviõli vastavalt ürtide kogusele, et tekiks kastmelaadne mass. Maitsesta soolaga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee