“Kevadekuulutajad” sparglid nii, nagu neid söödi ItaaliasFoto: Sandra Urvak
Gluteenivabad retseptid
6. aprill 2015, 02:25

“Kevadekuulutajad” sparglid nii, nagu neid söödi Itaalias

Koostisosad
8 tk Väiksemad sparglid
1 tk Muna
2 tk Prosciutto viil
Parmesan
Oliiviõli
Basiilikuleht
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Kui kasutad minispargleid, siis neid ei pea koorima. Kui kasutad suuremaid spargleid, siis nende alumised otsad kipuvad olema puitunud. Lõika 1–2 cm otsast maha ja koori alumisi otsi 3–4 cm ulatuses köögiviljakoorijaga.
2. Lase veel potis keema tõusta ja lisa sparglid. Keeda vaid lühikest aega. Nooremaid spargleid võiks keeta vaid paar minutit, suuremaid 4 minutit.
3. Aseta sparglid taldrikule. Prae pannil muna – vastavalt soovile kas härjasilm või mõlemalt poolt praetud muna.
4. Aseta sparglitele prosciutto-viilud, muna ja Parmesani laastud. Piserda oliiviõliga, maitsesta soola ja pipraga.
Kaunista basiilikulehekesega.