Pastasalat baklažaani ja kikerhernestegaFoto: Lauri Laan
Kiudainerikkad toidud
13. aprill 2015, 04:43

Pastasalat baklažaani ja kikerhernestega

Jõulukrooni värvides paprikarohke pastasalat on rikastatud eksootiliste vürtsidega ning vajab enne söömist maitsete ühtlustumise aega. Seega on see hea võimalus näiteks üks toitudest teha sõpradele varem valmis, et peomeeleolus end pärast palju rahulikumana tunda.

Kogus: seitsmele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
350 g Conchiglie-pasta
500 g Pehmeks keedetud kikerherned
3 tk Väike baklažaan
1 tk Küüslauk
3 tk Paprika
80 g Päikesekuivatatud tomatid
Värske pune
2 tk Varsseller
Oliiviõli
Sool
Purustatud must pipar
2 tk Rosmariinioks

Valmistamine
1. Tükelda baklažaan ligi 2 cm suurusteks kuubikuteks ning sega läbi vähese õliga, maitsesta soolaga ning laota ühtlase kihina ettevalmistatud ahjuplaadile. Puista üle rosmariinilehtedega ja tõsta juurde koorimata küüslauguküüned. Küpseta 200 kraadises ahjus ligi 20 minutit ehk kuni baklažaan on pehmenenud ja omandanud värvi. Seejärel jäta ootele.
2. Tükelda paprika suuremateks kolmnurkadeks ning küpseta 220 kraadises ahjus, kuni kestad on omandanud värvi ja viljaliha pisut pehmenenud – ära liiga pehmeks lase! Jäta samuti ootele.
3. Purusta päikesekuivatatud tomatid ja punelehed köögikombainis sõmeraks ja lisa nii palju õli, et saaksid hapukoorelaadse massi. Tõsta segu suuremasse kaussi, kus salatiaineid kokku saaks segada.
4. Haki varsseller õhukesteks viiludeks ja lisa tomatipunesegu hulka.
5. Pigista baklažaanidega küpsenud küüslaukudelt nende pehme sisu tomati-punesegu hulka. Kestad viska ära.
6. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees soovitud pehmuseni. Nõruta ning vala siis soojana kaussi muude ainete juurde. Sega hästi läbi.
7.Lisa kaussi ka nõrutatud kikerherned, baklažaan koos rosmariiniga ja paprikaviilud ning sega hästi läbi. Maitsesta täiendavalt soola ja musta pipraga ning kui rosmariini maitset pole eriti tunda, siis lisa seda pisut ka värskena – selle maitse on salatis oluline.
8. Salat on maitsev ka kohe pärast valmimist, kuid veelgi parem on see siis, kui komponendid on kõik jahtunud ja koos maitsestuda saanud.