Kiudainerikkad toidud

Õunakrõbedik kaerahelvestega 

Pille Enden, 6. aprill 2015, 04:52
Õunahõrgutis kaerahelvestega Jaan Heinmaa

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 20 minutit ahjus

Koostisosad
4 tk Suur õun
3 spl Fariinsuhkur
2 tl Riivitud ingver
1 dl Vesi
0.5 tl Jahvatatud kaneel
PEALE
2 spl Või
1 dl Kaerahelbed
0.5 dl Riivsai
3 spl Fariinsuhkur
Või vormi määrimiseks

Valmistamine
1. Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad sektoriteks. Pane õunasektorid potti ning lisa fariinsuhkur, maitseained ja vesi. Kuumuta keemiseni ja hauta õunad pehmeks (6–7 minutit), kuid mitte pudiks.
2. Sulata või pannil. Pruunista selles kaerahelbed ja riivsai suhkruga. Kuumuta segades mõni minutit, kuni kaerahelbed on krõbedad. Vala õunad võiga määritud ahjuvormi ja tõsta peale kaerahelbesegu.
3. Küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit. Serveeri soojalt vanillikastmega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee