Kodujuustupasha marmelaadigaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
30. märts 2015, 03:09

Kodujuustupasha marmelaadiga

Kodujuustust pasha tuleb mõnusalt rammus, kreemine ja mahe. Tee pasha kindlasti valmis päev-kaks enne serveerimist ning jäta külmkappi vajutuse alla nõrguma.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + ööpäev nõrutamiseks

Koostisosad
1 kg Kodujuust
2 dl Suhkur
4 tk Keedetud munakollane
200 g Või
4 dl Rõõsk koor 35%
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
300 g Marmelaaditükid

Valmistamine
1. Mikserda kodujuust kreemiseks ja mikserda hulka suhkur. Hõõru hulka munakollased, lisa sulatatud ja jahutatud või, sidruni mahl ja riivitud koor.
2. Sega hulka vahustatud koor ja maitsesta vanillsuhkruga. Lisa marmelaaditükid ja sega läbi.  
3. Kalla segu pashavormi või marliga vooderdatud sõelale. Aseta peale kerge vajutus ning lase järgmise päevani nõrguda. Kummuta pasha vormist ja kaunista vahetult enne serveerimist.