Kiudainerikkad toidud

Köögiviljakotletid tzatzikiga 

Lia Virkus, 30. märts 2015, 04:39
Köögiviljakotletid tzatzikigaFoto: Jaan Heinmaa
Väga maitsvad taimsed kotletid sobivad hästi kreekapärase tzatzikikastmega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Kikerherned või punased kidney-oad
2 dl Konserveeritud või külmutatud mais
200 g Porgand
1 tk Sibul
1 tk Sidrun
2 dl Fetajuust või riivitud juust
200 g Riivitud suvikõrvits
2 tk Muna
1 dl Riivsai
1 dl Maitsestamata Türgi jogurt
1 spl Mesi
Külmpressitud oliiviõli praadimiseks
TZATZIKIKASTE
3 dl Türgi jogurt
200 g Riivitud värske kurk
2 tk Pressitud küüslauguküüs
1 spl Värskelt pressitud sidruni mah
Sool
Must pipar
Hakitud värske münt

Valmistamine
1. Nõruta kikerherned või oad, loputa külma veega ja purusta köögikombainis. Nõruta mais, kui kasutad seda konserveerituna.
2. Koori ja riivi porgand ja sibul. Riivi sidrunilt koor, purusta feta kahvliga. Sega kõik ained omavahel. Lase tainal paisuda 15 minutit.
3. Valmista samal ajal kaste. Riivi kurk ja pigista vesi välja. Sega kõik kastmeained ja lase maitsestuda külmas.
4. Küpseta väikesed kotletid pannil oliiviõlis ja naudi koos kastmega.