LõhekiusatusFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
30. märts 2015, 02:43

Lõhekiusatus

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
45 minutit + 1 tundi külmas

Koostisosad
16 tk Külmad keedetud kartulid
1 tk Suur sibul
600 g Värsket, kuumsuitsu- või õrnsoolalõhet
1 dl Hakitud till
3 dl Piim
1 dl Rõõsk koor 35%
2 dl Muna
2 dl Marineeritud pärlsibulad
Sool
Must pipar
4 spl Või

Valmistamine
1. Määri ahjuvorm(id) võiga. Kasuta 1 suurt või 4 väikest vormi.
2. Lõika kartulid ja sibul õhukesteks viiludeks ning lõhe väiksemateks tükkideks.
3. Lao vormi kihiti kartuleid, sibulat, lõhet ja tilli. Maitsesta kihte soola ja musta pipraga. Kui kasutad suitsulõhet, ole soolaga ettevaatlikum.
4. Vispelda munad piima ja koorega lahti, kalla vormi(de)sse ning lase vähemalt tund aega külmas seista.
5. Eelkuumuta ahi 225 kraadini. Laota vormi pinnale võitükikesi ja pärlsibulaid. Küpseta umbes 25 minutit või kuni muna-piim on hüübinud.