ÕunaomlettFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
23. märts 2015, 03:31

Õunaomlett

Imelihtne magustoit, mis rahuldab samas nõudlikumagi sööja maitse. Omleti võid valmistada ka pliidil.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
15 minutit + 10 minutit ahjus

Koostisosad
3 tk Suur õun
2 spl Või
3 spl Pruun suhkur
8 tk Muna
2 dl Suhkur
1.5 dl Rõõsk koor 10%
30 g Mandlid
Kaneel

Valmistamine
1. Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad õhukesteks viiludeks.
2. Kuumuta või pannil. Pane sinna õunaviilud ja pruun suhkur ning prae keskmisel kuumusel 4–6 minutit, kuni õunad on pehmed. Maitsesta kaneeliga.
3. Klopi munad suhkruga lahti ning lisa kohvikoor ja hakitud mandlid.
4. Vala segu pannile õuntele, tõsta ahju ja küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.