Aasia köök

Praetud nuudlid hakklihaga 

Angelica Udeküll, 6. aprill 2015, 03:38
Praetud nuudlid hakklihagaFoto: Daisy Lappard

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
100 g Täisteranuudlid
1 spl Seesamiõli
2 spl Õli
1 tk Sibul
1 tk Küüslauguküüs
1 tl Riivitud ingver
200 g Seahakkliha
250 g Kapsas
1 tk Punane paprika
2 spl Marineeritud ingver
1 tk Norileht
1 spl Suhkur
2 spl Riisivein
2 tl Sake
2 spl Jaapani sojakaste

Valmistamine
1. Keeda täisteranuudlid vastavalt pakendil toodud juhisele.
2. Haki köögiviljad ja riivi ingver.
3. Kuumuta pannil õlid ja selles küüslauk ning ingver.
4. Lisa hakkliha ja pruunista kergelt.
5. Lisa köögiviljad ja maitseained ning -kastmed ja hauta segu, kuni kõik komponendid on enam-vähem küpsenud, ent mitte liiga pehmed.
6. Lisa nuudlid ja kuumuta läbi.
7. Viimasena sega toidu sisse ribadeks lõigatud norileht ja hakitud marineeritud ingver.

HEA TEADA!
* Hakkliha asemel võid nuudlirooga valmistada ka kana või kalaga.
* Kastme võid ka eraldi valmistada ning toidu hulka lisada. Sarnane kaste sobib hästi ka aasiapärase suupistevaagna kõrvale.
* Roa sisse sobivad hästi ka jaapanipärased soba-nuudlid.