Kiudainerikkad toidud

Peekonipirukas täisterajahust põhjal 

Angelica Udeküll, 16. märts 2015, 02:58
PeekonipirukasFoto: Daisy Lappard

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
TAINAS
250 g Rukkitäisterajahu
100 g Või
1 tl Suhkur
Sool
1 tk Muna
25 ml Külm vesi
30 g Hapukoor
Köömned
TÄIDIS
100 g Sibul
200 g Peekon
1 spl Hakitud petersell
60 g Riivitud juust
2 tk Muna
100 g Hapukoor

Valmistamine
1. Sõelu jahu lauale ja lisa suhkur ning sool.
2. Haki külm või jahu sisse peeneks.
3. Lisa muna, vesi, hapukoor ja köömned.
4. Sõtku tainast, kuni moodustub ühtlane pallike. Aseta tainas 30 minutiks külmikusse.
5. Rulli tainas ühtlaseks leheks ja aseta küpsetusvormi nii, et see kataks ka vormi küljed.
6. Aseta tainale küpsetuspaber ja raskuseks herned. Eelküpseta tainast 200kraadises ahjus umbes kümme minutit.
7. Koori sibul ja haki ribadeks.
8. Lõika peekon ribadeks ja prae koos sibulaga kergelt kuumal pannil. Aseta segu eelküpsetatud piruka põhjale.
9. Klopi munad hapukoorega lahti, lisa riivitud juust ja petersell. Vala segu peekonitäidisele.
10. Vähenda ahju kuumust 180 kraadini ja küpseta pirukat veel umbes 20 minutit, kuni kuldkollase värvuse tekkeni.
HEA TEADA!
Serveeri tummist pirukat mõnusa rohelise salatiga, millele nirista veidi õlikastet.
Valmista tainas klassikalise rasvasusega või rammusa hapukoore baasil.