Gluteenivabad retseptid

Vahemereline köögiviljasupp 

Tiina Lebane, 16. märts 2015, 04:15
Vahemereline köögiviljasuppFoto: Jaan Heinmaa
Köögiviljasupp nagu köögiviljasupp ikka, aga Vahemere maade köögis väga levinud ürt tüümian annab sellele hoopis uue meeldiva maitsenüansi. (Ja kui just kuidagi teisiti ei saa, prae hulka pisut hakkliha.)

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
400 g Ürtidega maitsestatud purustatud tomatid
1 l Vesi
1 tk Köögiviljapuljongikuubik
Värske tüümian
1 tl Vahemere ürdisegu
1 tl Sool
1 tk Väike lillkapsas
1 tk Suvikõrvits
1 tk Väike baklažaan
1 tk Väike porru
2 tk Sibul
4 tk Küüslauguküüs

Valmistamine
1. Kuumuta purustatud tomateid paar minutit potis. Siis murenda hulka puljongikuubik ning lisa vesi, värske tüümian, ürdisegu ja sool.
2. Tükelda köögiviljad võimalikult väikesteks tükkideks ja vala leeme sisse. Lase supp keema ja hauta tasasel tulel umbes 45 minutit.
3. Supp on valmis, kui lillkapsas on peaaegu püreestunud ja supi tummisemaks muutnud.