Gluteenivabad retseptid

Peedi-šokolaadimuffinid tatrajahuga 

Lia Virkus, 9. märts 2015, 03:51
Peedi-šokolaadimuffinid tatrajahugaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivaba
Mahlased ja maitsvad muffinid, mis tänu peedile ja tatrale on ka väga tervislikud. Parimad tulevad need küpsetised isekeedetud peediga, aga võid kasutada ka poes müüdavat riivitud peeti. Soovi korral kaunista šokolaadiglasuuriga

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Keedetud ja peenelt riivitud peet
2 tk Muna
2 dl Tume toorroosuhkur
100 g Oliivi- või Kreeka pähkli õli
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
3 dl Tatrajahu
2 tl Küpsetuspulber
3 spl Mõrukakao
100 g Tume mõrušokolaad (70%)
1 dl Hakitud Kreeka pähklid

Valmistamine
1. Vispelda toasoojad munad suhkruga lahti, lisa õli, sidrunist pressitud mahl ja riivitud peet. Sega omavahel küpsetuspulber, kakao ja jahu, lisa muna-peedisegu hulka. Sega ühtlaseks tainaks.
2. Haki šokolaad ja lisa koos Kreeka pähklitega taina hulka. Jaota tainas muffinivormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse ja küpseta 175 kraadi juures 20–25 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks.
3. Lase muffinitel 10 minutit vormis jahtuda ja taheneda.