Tuurasteigid piprase ahjuköögiviljagaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
8. märts 2015, 23:41

Tuurasteigid piprase ahjuköögiviljaga

Hõrgu maitsega kala ei vaja erilisi maitseaineid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 35–40 minutit ahjus

Koostisosad
4 tk Tuurasteik
1 spl Oliiviõli
3 tk Küüslauguküüs
1 tk Tüümianioks
0.5 tk Värskelt riivitud sidruni koor
500 g Kartulid
2 tk Punane paprika
2 tk Punane sibul
1 tk Roheline tšilli
500 g Kirsstomatid
Sool

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Pane kalatükid taldrikule, nirista peale pool oliiviõlist ja hõõru kokku 2 purustatud küüslauguküüne, hakitud tüümiani ja sidrunikoorega. Lase senikaua maitsestuda, kuni köögiviljad küpsevad.
2. Koori kartulid ja lõika vastavalt suurusele pooleks või neljaks. Tükelda paprika suuremateks tükkideks, lõika sibulad 8 sektoriks ja haki tšilli. Pane köögiviljad ahjuvormi, lisa ülejäänud õli ja hakitud tšilli ning sega läbi. Maitsesta soolaga.
3. Küpseta köögivilju ahjus 25–30 minutit, kuni kartulid on enam-vähem pehmed. Lisa vormi ülejäänud küüslauk ja tüümian, sega hulka kirsstomatid ja küpseta veel 10 minutit. Maitsesta soolaga. Mõni minut enne köögiviljade valmimist aja pann kuumaks, nirista sinna kalamarinaad ja prae tuurasteike mõõdukal kuumusel mõlemalt poolt 4–5 minutit.
Maitsesta ja serveeri köögiviljaga.