Riisipudrutort valge šokolaadiga
Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
PÕHI
200 g Digestive küpsised
75 g Või
TÄIDIS
4 tk Želatiinileht
2 dl Rõõsk koor 35%
100 g Valge šokolaad
4 dl Valmis keedetud riisipuder
2 tl Vanillsuhkur
PLOOMIKAUNISTUS
200 g Kuivatatud ploomid
1.5 dl Vesi
1 dl Tume viinamarjamahl
0.5 dl Suhkur
Valmistamine
1. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale.
2. Leota täidise tarvis želatiinilehti külmas vees 5 minutit. Mikserda koor poolvedelaks vahuks. Sulata šokolaad kuumaveevannil.
3. Sega koor, sulašokolaad, riisipuder ja vanillsuhkur. Pigista želatiinilehed kuivaks ja sulata 0,25 dl keevas vees. Lase želatiinisegul mõni minut jahtuda ja nirista siis täidise hulka, samal ajal hoolikalt segades. Kalla täidis vormi põhja peale ja pane tort 4–12 tunniks külma.
4. Kaunistuse valmistamiseks pane keedunõusse ploomid, vesi, suhkur ja mahl. Kuumuta väiksel tulel pool tundi (kuni vedelik on siirupitaoline). Lase jahtuda.
5. Tõsta tort serveerimisalusele ja laota jahtunud ploomid koos maitsva siirupiga tordi keskele
Kommentaarid (0)