Kihiline marjakissellFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
26. veebruar 2015, 09:07

Kihiline marjakissell

Kaks kisselli ühes kausis, kus nad – üks vanillikastme maitsega ja teine lahedalt hapukas – põnevalt teineteist täiendavad. Suvel valmista seda magustoitu värsketest, muul ajal külmutatud marjadest.

Koostisosad
PIIMAKISSELL
6 dl Piim
0.5 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
0.75 dl Maisijahu
MARJAKISSELL
5 dl Jõhvikamahl
2 spl Kartulijahu
2 dl Külmutatud põldmarjad, mustad sõstrad või vaarikad

Valmistamine
1. Valmista esmalt piimakissell. Selleks sega keedunõus piim, suhkur, vanillsuhkur ja maisijahu. Lase kissell keema, kogu aeg hästi segades, ja vähenda kuumust, nii et see oleks minimaalne, ning keeda veel minuti jagu.
2. Jaga valmis kissell magustoidukaussidesse ja jäta jahtuma.
3. Valmista samal ajal marjakissell. Sega keedunõus mahl, väheses vees lahustatud kartulijahu ja marjad. Soovi korral võid lisada suhkrut. Kuumuta, kuni segu pakseneb, tõsta pliidilt ja lase jahtuda.
4. Seejärel tõsta marjakissell piima kisselli peale.