Gluteenivabad retseptid

Õunamahlas hautatud kanakoivad 

Epp Mihkels, 23. märts 2015, 02:38
Õunamahlas hautatud kanatiivadFoto: Jaan Heinmaa
Lihtsasti valmiv roog kanapoolkoibadest, mida tavaliselt kiputakse üksnes ahjus küpsetama või grillima. Kui leiad poest kana pooltiivad, tasub ka neid osta. Hautamiseks sobib eriti kodune õunamahl, mis on mõnusalt hapukas.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
700 g Kana poolkoivad
1 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
0.5 l Õunamahl
Sool
Pipart
2 spl Õli (praadimiseks)

Valmistamine
1. Haki sibul ja küüslauk peeneks. Kuumuta potis õli ja prae sibulasegu klaasjaks. Lisa kanakoivad, parem, kui need on toasoojad, ning prae kergelt läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa õunamahl ning lase roal keema tõusta.
2. Vähenda kuumus miinimumini ning hauta siis kaane all kuni pool tundi, et liha tiiva küljest ilusti eralduks.
3. Maitsesta leent vajadusel veel soola või suhkruga, olenevalt sellest, kui hapu oli mahl. Serveeri keedu- või ahjukartulitega ning näiteks värske porgandi- õunasalatiga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee