Spargelkapsas sidruni ja ParmesanigaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
2. märts 2015, 01:16

Spargelkapsas sidruni ja Parmesaniga

Kui sidrun välja jätta, söövad mu lapsed spargelkapsast just sellisel kujul kõige meelsamini. Mulle endale meeldib, kui soolasele Parmesanile sekundeerib ka kirbe sidrun. Kui sööte seda pearoana, siis lisage serveerimisel igale portsule kooreta keedetud muna.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
250 g Spargelkapsas
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
30 g Parmesan
1 spl Külmprssi oliiviõli
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Keeda spargelkapsast soolaga maitsestatud vees, kuni varred on pehmed. Kurna, lisa sidrunikoor ja -mahl ning seejärel lisa köögiviljakoorija abil tõmmatud Parmesani- viilakad.
2. Lisa oliiviõli ja sega korralikult, nii et juustuhelbed hakkavad tasapisi spargelkapsa sisse sulama.
3. Enne serveerimist lisa maitse järgi pipart ja soovi korral soola, kuigi seda ei lähe vist eriti vaja.