Valged oad rosmariinigaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
2. märts 2015, 05:46

Valged oad rosmariiniga

Kas peaksin tundma häbi, et olen siia pannud sellise retsepti, mis peamiselt seisneb konservi avamises? Kui ka peaksin, siis ma ei tunne. Ma ei saa paluda vabandust kiiruse ja hõlpsuse pärast, kui tulemus pakub naudingut. Kui sööjaid on ka ainult kaks, teen ikkagi sama koguse, sest need oad maitsevad hästi ka külmana järgmisel päeval. Ja kui lisada veidi kvaliteetset konservtuunikala, on olemas asjalik kaasavõetav lõuna või kiire õhtusöök.

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 spl Oliiviõli
1 tl Hakitud rosmariin
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
1 tk Küüslauguküüs
800 g Valged oad (konserv)
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Soojenda õli mittenakkuval praepannil keskmisel või madalal kuumusel. Lisa rosmariin ja sidrunikoor ning lase umbes 30 sekundit säriseda. Nüüd riivi sisse küüslauk (või haki eelnevalt ja lisa siis) ja sega veel 30 sekundit, aga nii, et küüslauk ei tõmbu pruuniks.
2. Lisa oad koos vähese konserviveega ja sega õrnalt, kuid piisavalt põhjalikult, et oad saaksid aromaatse õliga kaetud. Pigista sisse sidrunimahl, lisa maitse järgi soola ja pipart ning kuumuta oad aeg-ajalt segades läbi, selleks kulub vaid paar minutit.
3. Maitsesta vastavalt vajadusele. Tõsta oad sooja serveerimisnõusse ja nirista soovi korral peale veidi külmpressitud oliiviõli.