Valged oad rosmariiniga
Kogus: kolmele
Valmistusaeg: kuni 20 min
Koostisosad
2 spl Oliiviõli
1 tl Hakitud rosmariin
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
1 tk Küüslauguküüs
800 g Valged oad (konserv)
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Soojenda õli mittenakkuval praepannil keskmisel või madalal kuumusel. Lisa rosmariin ja sidrunikoor ning lase umbes 30 sekundit säriseda. Nüüd riivi sisse küüslauk (või haki eelnevalt ja lisa siis) ja sega veel 30 sekundit, aga nii, et küüslauk ei tõmbu pruuniks.
2. Lisa oad koos vähese konserviveega ja sega õrnalt, kuid piisavalt põhjalikult, et oad saaksid aromaatse õliga kaetud. Pigista sisse sidrunimahl, lisa maitse järgi soola ja pipart ning kuumuta oad aeg-ajalt segades läbi, selleks kulub vaid paar minutit.
3. Maitsesta vastavalt vajadusele. Tõsta oad sooja serveerimisnõusse ja nirista soovi korral peale veidi külmpressitud oliiviõli.
Kommentaarid (0)