Itaalia ahjukartulidFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
2. märts 2015, 01:36

Itaalia ahjukartulid

Ahjukartul lisab praele pidulikkust, kuid nõuab tihti palju tööd. See retsept teeb aga elu lihtsaks, kuna ma ei koori kartuleid ega pööra neid küpsemise ajal ümber. Mahutan kõik kartulid väga suurde ahjunõusse, ent võib kasutada ka kahte nõud – küpseta lihtsalt 15–30 minutit kauem ja vaheta poole peal nõude asukohta ahjus. Mulle meeldib neid kartuleid serveerida vaagnatelt, mis on vooderdatud mu lemmiksalati, laialehelise endiiviaga.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1.75 kg Kartulid
2 tk Küüslaugupea
2 tl Hakitud värsked rosmariinilehed
150 ml Oliiviõli
1 tk Lehtsalati pea (serveerimiseks)
Meresoolahelbed

Valmistamine
1. Eelkuumuta ahi 220 kraadini. Haki koorega kartulid 2–3 cm suurusteks kuubikuteks ja laota laiali suurele, kuid madalale ahjupannile või kõrgendatud äärtega ahjuplaadile.
2. Murra küüslaugupead lahti küünteks, nii et koor jääb peale, aga viska ära lahtine paberjas pealiskiht. Säti küüslauguküüned kartulitükkide vahele. Puista üle hakitud rosmariiniga, piserda õliga ning sega läbi, et kõik saaks korralikult kaetud.
3. Küpseta kuumas ahjus tund aega, kuni kartulid on pealt kuldsed ja seest pehmed. Kraabi kartulid meelepärase abivahendiga aluselt lahti ja pane salatiga vooderdatud taldrikutele või soojendatud vaagnale. Puista peale maitse järgi meresoolahelbeid ja serveeri.