Itaalia ahjukartulid
Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
1.75 kg Kartulid
2 tk Küüslaugupea
2 tl Hakitud värsked rosmariinilehed
150 ml Oliiviõli
1 tk Lehtsalati pea (serveerimiseks)
Meresoolahelbed
Valmistamine
1. Eelkuumuta ahi 220 kraadini. Haki koorega kartulid 2–3 cm suurusteks kuubikuteks ja laota laiali suurele, kuid madalale ahjupannile või kõrgendatud äärtega ahjuplaadile.
2. Murra küüslaugupead lahti küünteks, nii et koor jääb peale, aga viska ära lahtine paberjas pealiskiht. Säti küüslauguküüned kartulitükkide vahele. Puista üle hakitud rosmariiniga, piserda õliga ning sega läbi, et kõik saaks korralikult kaetud.
3. Küpseta kuumas ahjus tund aega, kuni kartulid on pealt kuldsed ja seest pehmed. Kraabi kartulid meelepärase abivahendiga aluselt lahti ja pane salatiga vooderdatud taldrikutele või soojendatud vaagnale. Puista peale maitse järgi meresoolahelbeid ja serveeri.
Kommentaarid (0)