Röstitud kana paprika ja oliividegaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
2. märts 2015, 05:16

Röstitud kana paprika ja oliividega

Röstitud kana on pidusöök. Prae lisandiks pakun krõmpsuvat rohelist salatit ja head saia, millega koguda kokku maitsev kaste. Ka mu lastele meeldib see roog, kui kõrvale pakutakse tavalisi keedetud supimakarone.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1.5 kg Kanaliha
0.5 tk Sidrun
4 tk Rosmariinioks
3 tk Porrulauk
2 tk Punane paprika
1 tk Oranž paprika
1 tk Kollane paprika
100 g Kivideta mustad oliivid
Meresoolahelbed
Must pipar

Valmistamine
1. Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Pane terve lind ahjupannile ning pista tema kõhtu sidrunipooled ja 2 rosmariinioksa. Lõika iga porrulauk 3 kangiks, viiluta pikkupidi ja pane ahjupannile. Eemalda paprikate südamik ja seemned, lõika suurteks tükkideks ning pane pannile.
2. Lisa oliivid ja ka oliiviõli, valades viimast põhiliselt köögiviljadele, aga veidi ka kanale.
3. Lisa köögiviljadele ülejäänud rosmariinioksad ning maitse järgi meresoolahelbeid ja värskelt jahvatatud pipart.
4. Tõsta köögiviljad kahe lusika abil õrnalt segamini, nii et kõik kattuksid õliga ja seguneksid maitseainetega. Puista kanale veidi meresoolahelbeid ja pane 1–1¼ tunniks ahju.
5. Selle ajaga peaks kana olema küpsenud ja mahlane. Kui torgata terava noaga kintsu kõige paksemasse osasse, immitseb sealt selget puljongit. Ka köögivili peaks olema pehme ja porrulauk siit-sealt veidi pruunikas.
6. Tõsta kana lõikelauale ja lase tal jahtuda (umbes 10 minutit). Lülita ahi välja ja pista pann köögiviljadega ahju tagasi.
7. Lõika seejärel liha jämedateks tükkideks ning aseta need soojendatud vaagnale, tõsta juurde köögiviljad. Kui kõik on silmapaitavalt paigutatud, vala see üle pannile kogunenud tugevamaitselise pronksja mahlaga.