TortelloniminestrooneFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
2. märts 2015, 04:22

Tortelloniminestroone

Sellist minestroonet ei olegi, mis mulle ei maitseks, kuid lemmik on tomatitest rikkumata roheline minestroone. Siinse retsepti eelis on, et selle põhja saab eelmisel päeval valmis teha ning rooga pärast töölt tulekut vaid kiirelt viimistleda.

Koostisosad
3 spl Küüslauguõli või õli ja küüslauk
1 tl Tüümian
400 g Külmutatud herned
2 tk Tükeldatud porrulauk
1 tk Kooritud ja hakitud kartul
1 tk Hakitud sellerivars
2 tk Pooleldi kooritud ja hakitud kabatšokk või suvikõrvits
200 g Külmutatud türgi oad
2 l Külm vesi
1 tl Sool
800 g Nõrutatud ja loputatud valged oad
500 g Jahutatud spinati-ricotta-tortelloned
Basiilik
2 spl Riivitud Parmesan

Valmistamine
1. Soojenda õli suures paksupõhjalises potis ning sega juurde tüümian. Lisa herned, sega need küüslauguõliga kokku ning seejärel lisa porrulauk, kartul, seller, kabatšokk, türgi oad ja sool ning sega potis läbi.
2. Vala potti vesi, kata kaanega ning lase veel keema tõusta. Eemalda kaas ja lase poti sisul rõõmsalt mullitada 10–15 minutit või kuni köögiviljad on pehmed. Nüüd võid jätta supi seisma – vähemalt tunniks –, aga võid jätkata ka alles järgmisel päeval.
3. Tõsta välja 3 kulbitäit supisegu (rohkem köögivilju ja vähem vedelikku), vala kannmikseri kannu (või suurde kaussi, kui kasutad saumikserit) ja tõsta see kõrvale.
4. Lisa supile nõrutatud ja loputatud oad, lase uuesti keema tõusta, lisa siis tortellone’d ning lase taas kord keema tõusta. Keera tuli maha. Lisa mikserdamiseks mõeldud köögiviljadele basiilik ja Parmesan, purusta kõik erkroheliseks püreeks ning sega supi sisse. Supil võiks enne sööma asumist 10–15 minutit seista lasta.
HEA TEADA!
Spinati-ricotta-tortellone’sid või ravioole leidub supermarketite sügavkülma- ja külmlettides.