Gluteenivabad retseptid

Kaalikasupp kahe liha ja kruupidega (1)

Pille Enden, 2. märts 2015, 03:13
Kaalikasupp kahe liha ja kruupidegaFoto: Jaan Heinmaa
Aimatava suitsumaitsega tõhus supp sisaldab lisaks lihale rohkelt sügisest aiakraami.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund 30 minutit + 15-20 minutit ahjus

Koostisosad
0.5 kg Kondiga lambaliha
0.5 kg Kondiga suitsuliha
3 l Vesi
1 tk Porgand
1 tk Sibul
3 tk Vürtsitera
6 tk Pipratera
2 tk Küüslauguküüs
1.5 dl Kruubid
100 g Juurseller
2 tk Porgand
750 g Kaalikas
Sool
Maitseroheline (serveerimiseks)

Valmistamine
1. Rösti lambakonte 225-kraadises ahjus 15-20 minutit ja pane suitsulihaga külma veega keema. Eemalda vaht.
2. Lisa 1 kooritud porgand ja 1 sibul ning küüslauguküüned. Lisa ka vürtsid ja keeda tasasel tulel 30 minutit.
3. Lisa pestud kruubid ja keeda veel 30 minutit.
4. Võta välja kondid, porgand, sibul ja küüslauguküüned. Pane leeme sisse kuubikuteks lõigatud juurseller, porgandid ja kaalikas. Keeda, kuni köögiviljad on pehmed.
5. Maitsesta soolaga ja tõsta liha tagasi potti.