Omamoodi kanafileesuppFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
2. märts 2015, 04:49

Omamoodi kanafileesupp

Tuled külmal talveõhtul, kui jäised lumekristallid jäävad vääriskividena su põskedele, sooja tuppa ja seal võtab sind vastu lummav vürtsine aroom. Külm kaob, palmid terendavad.

Koostisosad
Extra virgin oliiviõli
4 tk Küüslauguküüs
1.5 cm Ingverijupp
7 g Habanero (puhastatud)
2 spl Sanata Maria karri
400 g Kanafilee
150 g Kuivatatud puravikud või šampinjonid
150 g Suhkruherned
Santa Maria kivisool
300 ml Valge vein
500 ml Santa Maria kookospiim
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl

Valmistamine
1. Küpseta peeneks hakitud küüslauku (väike nipp: kui keskel on roheline võrse, siis kindlasti eemalda see, kuna võrse on halva hingeõhu ja röhitsuste põhjuseks), riivitud ingverit, peenestatud habanerot ja karrit madalal tulel 5 minutit oliiviõlis.
2. Tõsta kuumust ja lisa tükeldatud kanafilee, seened, suhkruherned ja sool. Pruunista pidevalt segades veel 3–4 minutit, lisa vein ja lase aurudel viis minutit välja keeda, kalla sekka kookospiim, lase podiseda veel 10 minutit ning vahetult enne tulelt tõstmist pigista sisse ühe laimi mahl.