Gluteenivabad retseptid

Šokolaadiglasuuriga datli-banaanikook 

Britt Paju, 26. veebruar 2015, 02:00
Šokolaadiglasuuriga datli-banaanikookFoto: Britt Paju

Koostisosad
1 tk Muna
0.5 dl Mahedamaitseline toiduõli
2 tk Banaan
0.5 tk Värskelt riivitud apelsini koor
200 g Datlid
2 spl Kakao
50 g Rosinad
70 g Metspähklid
1.5 dl Riisijahu
1 tl Küpsetuspulber
ŠOKOLAADIKATE
50 g Tume šokolaad
0.5 dl Kookospiim

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 180 kraadini.
2. Klopi kokku muna ja õli. Püreesta banaan ja lisa segule koos apelsinikoorega.
3. Sega kokku kuivained ja lisa võimalikult peeneks hakitud datlid-pähklid (pähklid võib purustada ka köögikombainis). Sega hoolega hulka vedelam tainaosa.
4. Määri keeksivorm seest õliga ja vooderda küpsetuspaberiga. Vala tainas vormi ja küpseta 40–45 minutit. Eemalda vormist ja lase täielikult jahtuda.
5. Šokolaadikatte valmistamiseks kuumuta kookospiim keemiseni ja tõsta tulelt. Lisa peeneks hakitud šokolaad ja lase sulada. Sega läbi ja vala kohe jahtunud keeksile. Jahuta, kuni glasuur on tahenenud.
HEA TEADA!
Jälgi šokolaadi “kaanekirju” – mida kvaliteetsem toode, seda lühem ja arusaadavam on koostisainete nimekiri. Kehasõbralikumad nendest sisaldavad valge suhkru ja magusainete asemel naturaalset roosuhkrut ning neid leiab ökokauplustest.