Gluteenivabad retseptid

Külmutatud kookosebanaanikook mustikaviirudega 

Britt Paju, 26. veebruar 2015, 00:46
Külmutatud kookosebanaanikook mustikaviirudegaFoto: Britt Paju

Koostisosad
KATE
400 ml Kookoskoor
2 tk Küps banaan
1 dl Mustikad (külmutatud ja veidi sulatatud)
2 spl Tume roosuhkur või mesi
PÕHI
100 g Mandlid
50 g Datlid
1 spl Kvaliteetne kakaopulber

Valmistamine
1. Hoia kookoskoore purki mõned tunnid külmkapis, et vesi kooremassist eralduks.
2. Haki datlid ja mandlid peeneks. Sega hulka kakao ja suru mass u 20 cm diameetriga lahtikäiva koogivormi põhja. Ava kookoskoore purk altpoolt ja vala välja vedelik. Eemalda purgist vaid paksem kookosmass. Vahusta see mikseriga 5–7 minuti jooksul vahukoorelaadseks kreemiks.
3. Püreesta banaanid ja sega ettevaatlikult vahustatud kookoskoore hulka. Lisa vajadusel roosuhkrut või mett. Vala segu koogipõhjale.
4. Püreesta mustikad 1 sl roosuhkru või meega. Tripsuta püreed teelusikaga banaani-kookoskattele. Vea grilltiku või noaotsaga ringikujuliste liigutustega mööda katet, et moodustuks siiruviiruline muster.
5. Aseta kook 2–3 tunniks sügavkülma, kuni see on ka keskelt tahenenud. Eemalda vorm ja serveeri.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee