Gluteenivabad retseptid

Köögiviljakarri läätsede ja kikerhernestega 

Britt Paju, 26. veebruar 2015, 00:51
Köögiviljakarri läätsede ja kikerhernestegaFoto: Britt Paju

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1.5 dl Rohelised või pruunid läätsed
400 ml Keedetud kikerherned
300 g Hakitud kõrvits
400 g Õisikuteks lõigatud lillkapsas
2 tk Tükeldatud porgand
3 tk Hakitud tšillikaun
3 cm Ingverijupp
3 tk Hakitud küüslauguküüs
2 tk Hakitud sibul
300 ml Purustatud tomatid
400 ml Kookospiim
2 dl Vesi
1 tl Mustad sinepiseemned
1 spl Vürtsköömned
1 spl Koriandriseemned
1 tl Kurkum
Sool
Koriandrilehed

Valmistamine
1. Keeda läätsi 20–30 minutit või kuni need on pehmed.
2. Kuumuta kuival pannil vürtsköömned ja koriandriseemned ning purusta uhmris peeneks.
3. Kuumuta pannil õli ja lisa sinepiseemned. Kui need hakkavad praksuma, lisa sibul, ingver, tšilli ja küüslauk ning kuumuta segades, kuni sibul on pehme. Lisa maitseained ja köögiviljad, sega läbi ja kuumuta veel paar minutit. Lisa tomatid, vesi ja pool kookospiimast ning lase vaiksel tulel keeda, kuni köögiviljad on peaaegu pehmed.
4. Sega juurde ülejäänud kookospiim, keedetud läätsed ja kikerherned ning kuumuta u 5 minutit, kuni segu on mõnusa koorese konsistentsiga. Puista valmis karrile peotäis koriandrilehti ja värske tšilli lõike.
HEA TEADA!
Kui eelistad mahedama mekiga karrit, siis vähenda tšillikogust ja eemalda enne hakkimist ka tšilliseemned.